Υπάρχει η έννοια του «αντικαρκινικού πιάτου», το οποιο εισήγαγε ο Γάλλος γιατρός David Servan-Schreiber. Το 1992, διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο, στον οποίο μπόρεσε να αντισταθεί για σχεδόν 20 χρόνια. Υυπάρχει μια σειρά προϊόντων που μπορούν να συμπεριληφθούν με ασφάλεια σε ένα τέτοιο πιάτο.
Όπως σημείωσε ο γιατρός, τα καλύτερα προϊόντα που θα βοηθήσουν στην πρόληψη του καρκίνου είναι τα σταυρανθή λαχανικά, όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι και άλλα. Επιπλέον, θα πρέπει να προσθέσετε μανιτάρια και στρείδια, καθώς και όλα τα πυρηνόκαρπα.
Συνιστά επίσης να προσθέσετε στη διατροφή σας μούρα, σκόρδο, κρεμμύδια, ντομάτες, φακές, φασόλια, ελαιόλαδο ή λιναρόσπορο. Επίσης, όπως σημείωσε ο γιατρός, δεν πρέπει να ξεχνάτε το πράσινο τσάι.