Για να ετοιμάσετε τον πουρέ, κόψτε την κολοκύθα σε κομμάτια και ψήστε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσει σε θερμοκρασία 180-200 βαθμών.
Αλέστε την κολοκύθα στο μπλέντερ.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη (η ποσότητα της ζάχαρης μπορεί να μειωθεί αν η κολοκύθα είναι πολύ γλυκιά). Προσθέστε μια πρέζα αλάτι.
Προσθέστε τον πουρέ κολοκύθας και το λιωμένο βούτυρο στο μείγμα των αυγών και χτυπήστε.
Προσθέστε γάλα.
Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε.
Τηγανίζουμε τις τηγανίτες σε στεγνό τηγάνι (αντικολλητικό) σε χαμηλή φωτιά. Όταν τηγανιστούν από τη μια πλεύρα, τις τραβάμε προσεκτικά με ένα μαχαίρι και τις αναποδογυρίζουμε. Οι τηγανίτες τηγανίζονται γρήγορα.